Kvalitet sedan 1980-talet

EN DEL AV DANMARKS STÖRSTA CYKELUNIVERSUM
Centurion är ett av märkena i den familjeägda verksamheten HF Christiansen A/S, beläget i Randers, Danmark. Verksamheten har designat och producerat cyklar sedan 1903 och utöver Centurion produceras bl.a. också märkena AvenueBike by Gubi, MBK, Nishiki, Principia, Raleigh och Winther tillsammans med det svenska systerbolaget Unicykel AB. Se mer på www.unicykel.se.

 

KÄND OCH ÄLSKAD
Sju av tio danskar känner till Centurion, och i Centurions målgrupp visar årliga undersökningar att så många som nio av tio känner till och känner igen varumärket. Det är vi väldigt stolta över. Det är därför viktigt för oss att alltid leverera den stabila och pålitliga cykeln som Centurion är känd för och som konsumenterna efterfrågar. Vi vet nämligen att produktkvalitet betyder mycket för Centurions lojala användarkrets. Det är glädjen över ett långvarigt och berikande förhållande till sin cykel som cyklister prioriterar när de förvärvar en ny Centurion.

 

DESIGN OCH FUNKTION I ETT
Funktionalitet och design har varit Centurions riktmärke sedan 1980-talet. Dämpad skönhet i designspråket ihop med kvalitetskomponenter är Centurions enkla recept. Den nordiska tonen i en Centurion känns som en djup harmoni mellan design och funktion, som är vigd att leverera högt bruksvärde för ägaren. Centurion-cyklar är stabila vardagscyklar som är gjorda för att skapa komfort, snabbhet och elementär glädje för den kvalitetsmedvetna cyklisten. Centurion levererar kvalitetscyklar som finns i form av retrocyklar, sportcyklar, stadscyklar och elcyklar.

 

VIKT OCH STYRKA
Centurions program är mångsidigt komponerat av olika produktfamiljer som alla var för sig kan något eget. Ta till exempel Centurion Image, som är en sportig pendlarcykel i bästa Centurion-tradition. För att göra cykeln extra snygg och livet enklare för ägaren är ramen gjord av lätt trippelreducerad aluminium. Vi optimerar ramens viktiga egenskaper: vikt och styrka genom att anpassa godstjockleken efter belastningsgraden på specifika punkter. Genom detta sparar vi vikt och ökar styrkan samtidigt. Flaggskeppet Centurion Zero förtjänar också att nämnas. Och det gör även Centurion Basic. Och Centurion Helium, och så kan vi fortsätta, för Centurions familjer har alla något att erbjuda sin kvalitetsmedvetna och lojala publik. Kolla in de olika modellerna på den här sidan och hitta den Centurion som passar dina behov.

Mycket nöje!

Med Centurion får du

5 års garanti på ram
Nordisk design och kvalitet
Återförsäljare över hela landet
3 års garanti på Promovec batteri och motor